Eğitim Politikaları Başkanlığı

Yeni Yıl Mesajı Yeni Yıl Mesajı

31 Ara 2020

2020 yılı hepimiz için çok zorlu bir süreci ifade ediyor. COVID-19 ile birlikte gelen ekonomik, sosyal ve psikolojik pek çok sorun ile tüm dünya mücadele etmeye çalışırken, ülkemizde hiç kuşkusuz en çok etkilenen alanlardan biri de eğitim oldu.

Ne yazık ki bu süreçte pek çok öğrencimiz için büyük bir sorun olan nitelikli eğitime erişimde fırsat eşitsizliği giderek derinleşti ve büyüdü.

Eğitimde bugüne kadar yaşanan plansızlık ve öngörüsüzlük de kendisini çok daha fazla hissettirdi ve pek çok mağduriyete sebep oldu.

Öte yandan öğretmenlerimizin özverili çabaları, velilerimizin eğitim sürecine dahil olması ile öğrencilerimizin gayretleri biraraya geldi ve yeni eğitim-öğretim yılı başlamış oldu. Bu dönemde de yine uzaktan eğitim ağırlıklı olarak işlenen derslerle 2020 yılını geride bırakıyoruz.

Ne yazık ki yüreğimiz buruk, halen eğitime erişemeyen milyonlarca öğrencimiz var. Ancak biliyoruz ki hiçbir sorun çözümsüz değil, her sıkıntının ve sorunun elbet Deva’sı var.

2021 yılının başta tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz olmak üzere ülkemiz için sağlık, mutluluk ve başarı ile geçmesini dilerken; her birey için hayat boyu sürdürülebilir, gelişen değişen çağa uygun, fırsat eşitliğinin sağlandığı ulaşılabilir eğitim ve öğrenme ortamını sağlamak, insanı merkeze alan, dijital çağın ihtiyaçlarına uygun, üstün nitelikli bilginin de ötesinde becerilerini geliştiren ve yeniliklere adapte edebilen öğretmen ve öğrenci yetiştiren, fırsat eşitliğini ve herkesin nitelikli eğitim hakkını garanti altına alan, kapsayıcı ve hayat boyu devam eden bir eğitim ve öğretim sistemini hayata geçirme hedefimizi gerçekleştirmek üzere çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğimizi ifade etmek isteriz.

Ülkemizin tüm sorunlarının çözüldüğü güzel günler getirmesi dileğiyle yeni yılınızı en içten dileklerimizle kutlarız.

Saygılarımızla

DEVA Partisi Eğitim Politikaları Başkanlığı

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #AÇIKLAMA

SONRAKİ HABER

Eğitimde Bu Hafta 28 Aralık 2020-3 Ocak 2021

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

31 Ara 2020