Eğitim Politikaları Başkanlığı

MEB Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı MEB Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı

26 Kas 2020

11/9/2014 tarihli ve 29116 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 26 Kasım 2020 tarih ve 31316 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Değişiklik Yönetmeliği ile anılan Yönetmeliğin “Planlama Komisyonu” başlıklı 6.maddesi, “Taşıma Merkezi Okulların Özellikleri” başlıklı 7.maddesi ve “Özel Eğitim Öğrenci/Kursiyerlerinin Taşınması” başlıklı 9. Maddelerine ek düzenleme yapılmıştır.

Buna göre; 6.maddeye yapılan ekleme ile “ö) Özel eğitim okuluna kayıtlı öğrenciler ile aynı özel eğitim okuluna veya aynı kampüste bulunan diğer okul/okullara devam eden özel eğitim ihtiyacı olmayan kardeşleri tespit etmek.” Planlama Komisyonunun görevleri arasına eklenmiştir.

7.maddeye yapılan ekleme ile özel eğitim okuluna kayıtlı öğrenciler ile aynı özel eğitim okuluna veya aynı kampüste bulunan diğer okul/okullara devam eden özel eğitim ihtiyacı olmayan kardeşlerin aynı araçla taşınabileceği düzenlenmiştir.

9.maddeye yapılan ek düzenleme ile de Yönetmelik kapsamında taşınan özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrencilerin aynı özel eğitim okuluna veya aynı kampüste bulunan diğer okul/okullara devam eden özel eğitim ihtiyacı olmayan kardeşlerinin de aynı araçla taşınabileceği hüküm altına alınmıştır.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #MEVZUAT DEĞIŞIKLIĞI

SONRAKİ HABER

Eğitimde Bu Hafta 23-29 Kasım 2020

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

26 Kas 2020