Eğitim Politikaları Başkanlığı

Eğitimde Bu Hafta 23-29 Kasım 2020 Eğitimde Bu Hafta 23-29 Kasım 2020

29 Kas 2020

MEB'DEN HABERLER

Okullarda bir hafta aradan sonra eğitim, uzaktan eğitim yoluyla 23 Kasım 2020 tarihinden itibaren başladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü MEB’in etkinlikleri ile kutlandı. Bu kapsamda, Sertap Erener tarafından Bir Başkadır Benim Öğretmenim adlı uyarlama şarkı yayınlandı. Bakan Ziya Selçuk öğretmenlerle Anıtkabir’i ziyaret etti. Hasan Ali Yücel Öğretmenler arası kısa öykü yarışması ödül töreni çevrimiçi ortamda gerçekleştirildi. Öğretmen Yetiştirmenin Dünü, Bugünü, yarını konulu panel düzenlendi.

5, 6, 7 ve 8.sınıflara yönelik 2. Çalışma fasikülleri yayınlandı. odsgm.meb.gov.tr adresinde erişime açılan 42 fasikülde 3 bin 300 soru yer alıyor.

MEB tarafından, meslek liselerinin, yeni tip Koronavirüs salgınına rağmen üretim kapasitesini geçen yılın aynı dönemine göre % 25 artırarak ekonomiye, 10 ayda 330 milyon liralık katkı sunduğu açıklandı.

Millî Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) iş birliğinde sanayinin ihtiyacı olan kaynakçıların eğitimi için 5 mükemmeliyet merkezi kurulacak. MEB bunun için 10 milyon TL destek sağlayacak.

Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) ,Contact Center World (Dünya Çağrı Merkezi) tarafından gerçekleştirilen Contact Center World Awards 2020 EMEA ödülleri kapsamında, 50'den fazla ülke ve 1500 çağrı merkezi arasından "En İyi İletişim Merkezi" kategorisinde dünya ikincisi oldu.

Özel yetenekli öğrenciler için ilave eğitim programları uygulayan bilim ve sanat merkezlerinin (BİLSEM) tamamına 1000'er kitaplık kütüphaneler kuruldu. 2021 yılında bu kütüphanelerin tüm öğrencilere belli saatlerde açılacağı açıklandı.

MEB tarafından, geçtiğimiz yıl 61 ilde bulunan özel eğitim uygulama evlerini tüm illerde yaygınlaştırmak için gerekli çalışma ve yatırımların tamamlandığı açıklandı. Buna göre; 81 ilde en az bir uygulama evi hizmete girmiş oldu. 101 olan sayı 220'ye çıkartıldı.

MEB tarafından okul öncesi eğitim kurumlarında eğitimin uzaktan veya yüz yüze yapılması hususunda karar verme yetkisinin İl Hıfzısıhha Kurullarına yetki verildiği açıklandı.

ÖSYM’DEN HABERLER

2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2020-KPSS) ortaöğretim temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı.

2020-KPSS Önlisans Sınav sonuçları açıklandı ve soru cevap kağıtları ve aday cevapları erişime açıldı.

2020-ALES/2 Sınava giriş belgeleri erişime açıldı. Sınav 6 Aralıkta gerçekleştirilecek.

2020-YKS Değerlendirme Raporu yayımlandı. Rapora https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2020/GENEL/yksdegraporweb_27112020.pdf linkinden erişim sağlanmaktadır.

DİĞER :

11/9/2014 tarihli ve 29116 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 26 Kasım 2020 tarih ve 31316 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Değişiklik Yönetmeliği ile anılan Yönetmeliğin “Planlama Komisyonu” başlıklı 6.maddesi, “Taşıma Merkezi Okulların Özellikleri” başlıklı 7.maddesi ve “Özel Eğitim Öğrenci/Kursiyerlerinin Taşınması” başlıklı 9. Maddelerine ek düzenleme yapılmıştır.

Buna göre; 6.maddeye yapılan ekleme ile “ö) Özel eğitim okuluna kayıtlı öğrenciler ile aynı özel eğitim okuluna veya aynı kampüste bulunan diğer okul/okullara devam eden özel eğitim ihtiyacı olmayan kardeşleri tespit etmek.” Planlama Komisyonunun görevleri arasına eklenmiştir.

7.maddeye yapılan ekleme ile özel eğitim okuluna kayıtlı öğrenciler ile aynı özel eğitim okuluna veya aynı kampüste bulunan diğer okul/okullara devam eden özel eğitim ihtiyacı olmayan kardeşlerin aynı araçla taşınabileceği düzenlenmiştir.

9.maddeye yapılan ek düzenleme ile de Yönetmelik kapsamında taşınan özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrencilerin aynı özel eğitim okuluna veya aynı kampüste bulunan diğer okul/okullara devam eden özel eğitim ihtiyacı olmayan kardeşlerinin de aynı araçla taşınabileceği hüküm altına alınmıştır.

HAFTANIN GÜNDEMİ:

30 Kasım Pazartesi günü Kabine toplantısı yapılacak olup toplantı sonrasında yeni sınırlama kararı alınması bekleniyor.



  • İLGİLİ ETİKET:
  • #HAFTALIK EĞITIM GÜNDEM RAPORU

SONRAKİ HABER

MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

29 Kas 2020