Eğitim Politikaları Başkanlığı

Yüz Yüze Eğitimin Kapsamının Genişletilmesine Dair Basın Açıklaması Yüz Yüze Eğitimin Kapsamının Genişletilmesine Dair Basın Açıklaması

06 Eki 2020

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Ekim 2020 tarihli kabine toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında yüz yüze eğitimin kapsamını genişletilmesine dair alınan kararın esaslarını açıkladı.

Buna göre yüz yüze eğitimin kapsamı ilköğretim 2., 3, ve 4, sınıflar ile 8. Sınıflar ortaöğretim 12. Sınıfları kapsayacak şekilde genişletildi. Ancak eğitimin başlayacağı tarih hakkında her hangi bir açıklama yapılmadı.

Daha önce 1. Sınıflar için 21 Eylül 2020 tarihinde başlayan yüz yüze eğitim, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar lisesi ile spor lisesi öğrencileri, için de tüm sınıf seviyelerinde 5 Ekim 2020 itibariyle yüz yüze uygulama eğitimleri olarak başlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında ayrıca uzaktan eğitime devam eden öğrencilerin erişim sorununu çözmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelecek haftadan itibaren 500 bin tabletin ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılacağını belirtti. Bu başlangıç için iyi bir yaklaşım olmakla birlikte; örgün eğitimde olan 18 milyon 308 bin öğrencinin %30'unun kendine ait bilgisayarı olmadığı, bunun da 5 milyon 492 bin 400'e tekabül ettiği dikkate alınacak olursa, ücretsiz dağıtılacak tabletler ancak öğrencilerin %10’unu kapsayacak. Öte yandan zorunlu örgün eğitimde devlet okullarına kayıtlı öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı basın toplantısında ayrıca uzaktan eğitimde yaşanan sorunların çözümü için internet alt yapısının güçlendirilmesi amacıyla Ulaştırma Bakanlığı ve servis sağlayıcıların birlikte çalışma yürüttüklerini de açıkladı. Avrupa ülkeleri arasında saniyelik indirme hızında 24Mpbs ile son sırada yer aldığımızı da göz önünde bulundurarak bu çalışmaların ivedilikle sonuçlandırılması gerektiği ihtiyacı da ortadadır.



  • İLGİLİ ETİKET:
  • #BASIN AÇIKLAMASI

SONRAKİ HABER

Eğitimde Bu Hafta 5-11 Ekim 2020

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

06 Eki 2020