Eğitim Politikaları Başkanlığı

Eğitimde Bu Hafta 31 Ağustos - 6 Eylül 2020 Eğitimde Bu Hafta 31 Ağustos - 6 Eylül 2020

06 Eyl 2020

MEB İLE İLGİLİ HABERLER

2020-2021 Eğitim – Öğretim Yılı 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü uzaktan eğitim metoduyla başladı.

Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yönergesi ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Etik Yönergesi yayımlandı.

Millî Eğitim Bakanlığınca Türkiye genelinde 60 alanda 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında 19 bin 910 öğretmenin ataması gerçekleştirildi. Atama sonuçları "e-Devlet" üzerinden öğrenilebilecek.

Evlerinden uzaktan eğitime katılma imkanı olmayan öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı'ndan faydalanmalarını sağlamak için okullar ve kurumlarda EBA destek noktaları oluşturuldu. 81 ilde şu anda kurulmuş bulunan 1420 olan EBA destek noktasının yakın bir zamanda 5 bin 200'e çıkarılması hedefleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2 Eylül 2020 tarih ve 31232 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, özel çocukların evde aileleriyle birlikte uygulayabilecekleri "Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler" serisinin 2 ve 3'üncü ciltleri yayımlandı.

"Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler" takvimine

http://orgm.meb.gov.tr/ekutuphane/anasayfa/derskitaplari/ linkinden ulaşılabilir.

YÖK’TEN HABERLER

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, covid-19 salgını ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapsamında yükseköğretim kurumlarımızın yerleşkelerinde sağlıklı ve temiz ortamların geliştirilmesine yönelik tedbirleri içeren genel standartları belirlemek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteye yerleşen ancak küresel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastası olması ve karantinada bulunması nedeniyle kayıt yaptıramayacakların, kayıt haklarının 15 gün müddetince saklı tutulmasını kararlaştırdı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), koronavirüs salgını dolayısıyla “yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik" gibi lisansüstü programlara başvuracak adaylar ile “doktora veya sanatta yeterliğe başvuracak" araştırma görevlilerine, Yabancı Dil Sınavı (YDS) puanlarına ilişkin belgelerini, sınav sonuçları açıklandıktan sonra yükseköğretim kurumlarına ibraz etme hakkı getirdi.

YÖK tarafından bütün üniversite rektörlüklerine gönderilen yazıda, Covid-19 küresel salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda bir karar alınacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığı, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde üniversitelerin uzaktan eğitimle yapılmasını önerdi. Önceki açıklamaya göre üniversiteler 1 Ekim'de eğitimlerine başlayacaktı ancak son açıklamalarla eğitimlerin güz dönemi boyunca uzaktan olması bekleniyor.

ÖSYM’DEN HABERLER

16 Ağustos 2020 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/1) sonuçları açıklandı ve adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 03 Eylül 2020 tarihinde saat 10.30'dan itibaren 10 gün süreyle erişime açıldı.

2020-KPSS Lisans Sınavı 06 Eylül 2020 tarihinde uygulandı.

GELECEK HAFTANIN GÜNDEMİ

8 Eylül 2020 Dünya Okur Yazarlık günü



  • İLGİLİ ETİKET:
  • #HAFTALIK EĞITIM GÜNDEM RAPORU

SONRAKİ HABER

Dünya Okur Yazarlık Günü

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

06 Eyl 2020