Eğitim Politikaları Başkanlığı

Eğitimde Bu Hafta 21-27 Aralık 2020 Eğitimde Bu Hafta 21-27 Aralık 2020

27 Ara 2020

MEB'DEN HABERLER

2020 Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) Altın Meşale Ödülleri'nde TRT EBA, "Yılın Örnek TV Programı" ödülünün sahibi oldu. "Hazır Mısın?" yarışma programı ise Türkiye Engelsiz Sanat Birliği tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Engelsiz Sanat Ödülleri'nde "Yılın TV Programı" seçildi.

Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) görevli öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimleri ile ilgili paket bir program hazırlanarak, tüm öğretmenlerin bu eğitimden yararlanabilmesi için çalışmalar yürütüldü.

Bu kapsamda hayata geçirilen proje, tamamlandı ve BİLSEM’lerde görevli tüm öğretmenler mesleki gelişim eğitimi aldı. Buna göre; 19 branşa yönelik 51 farklı eğitim planı düzenlendi. Bu eğitimlere katılan 7 bin 670 öğretmenin tamamı en az 1, büyük bir kısmı da birden fazla eğitim aldı.

Eğitimlere Savunma Sanayii Başkanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı ile diğer kurum ve kuruluşlar destek verdi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yaptırılacak İstanbul'un Çekmeköy, Eyüpsultan, Fatih, Sultanbeyli ilçelerinde birer, Üsküdar ilçesinde iki olmak üzere toplam 143 derslikli 6 okulun temel atma törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; Okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için başlatılan "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında, 2020 yılında 438 okulda yapılan üretim, geçen yıla göre yüzde 42 artarak 157 milyon liraya ulaştı.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, uzaktan eğitim süreci destekleri kapsamında 5,6,7 ve 8. sınıflar için hazırlanan Çalışma Fasiküllerinin üçüncü üniteleri öğrencilerin çalışmalarını pekiştirme süreçlerini kolaylaştırması için kullanıma sunuldu. Ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca yayımlanacak olan fasiküllere http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişilebiliyor

MEB tarafından okullardaki ölçme, değerlendirme ve uygulama süreçleri yeniden düzenlendi. Buna göre; ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarının ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden, lise öğrencilerinin birinci dönem notlarının ise ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirleneceğini açıklandı.

Uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler için yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatiflerin de desteğiyle yapılan 150 bin cihazlık desteğe ilave olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat açıkladığı ve tamamı Millî Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım sürecinde 3. faz başladı. Tablet bilgisayarların gönderildiği 38 ilin müdürü ile video konferans yöntemiyle toplantı yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tablet bilgisayar desteğinin 3. fazıyla birlikte toplam 266 bin 500 cihazın öğrencilere ulaştığını duyurdu.

ÖSYM'DEN HABERLER

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre; 22 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen 2020-KPSS Ortaöğretim değerlendirme işlemleri tamamlanmış olup, adaylar, sınav sonuçlarına 24 Aralık 2020 saat 11.00’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilmektedir. Ayrıca sınava dair cevap kağıtları ve aday cevapları ile branş bazında sıralamalar da erişime açılmıştır.

DİĞER HABERLER

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Organize Sanayi Bölgeleri İçinde ve Dışında Açılan/Açılacak Özel Mesleki Ve Teknik Anadolu Liselerinde Öğrenim Gören/Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ ve 5580 Sayılı Kanun Kapsamında Açılan Özel Okullarda Öğrenim Gören ve Önceki Yıllarda Eğitim ve Öğretim Desteği Kapsamına Alınıp Öğretim Kademesini Tamamlamayan Öğrencilere 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Eğitim ve Öğretim Desteği Ödemesine İlişkin Tebliğ 25.12.2020 tarih ve 31345 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #HAFTALIK EĞITIM GÜNDEM RAPORU

SONRAKİ HABER

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

27 Ara 2020