Eğitim Politikaları Başkanlığı

Eğitimde Bu Hafta 14-20 Eylül 2020 Eğitimde Bu Hafta 14-20 Eylül 2020

20 Eyl 2020

MEB İLE İLGİLİ HABERLER

Salgın sürecinde evde geçen günlerde "Özelim Eğitimdeyim" adlı mobil uygulama ve e-kütüphane ile "özel" öğrencileri ve ailelerini birbirinden farklı içeriklerle buluşturan Millî Eğitim Bakanlığı, okuma yazma sürecini eğlenceli hâle getirerek kolaylaştıracak bir set hazırladı. "Ses Temelli Okuyorum Yazıyorum" adlı set, hem mobil uygulamada hem de "orgm.meb.gov.tr" adresindeki elektronik kütüphanenin ilk rafında yerini aldı. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Ses Temelli Okuyorum Yazıyorum" setine öğretmen, öğrenci ve veliler, dijital olarak http://orgm.meb.gov.tr/ekutuphane/anasayfa/derskitaplari/ internet adresinden ve ÖzelimEgitimdeyim mobil uygulamasından da ulaşılabilecekler.

Millî Eğitim Bakanlığı, özel gereksinimli çocukların eğitimi için bir hamle daha yaptı. Özel gereksinimli çocuklara hizmet veren anaokulu sayısı artırılarak her ile en az bir özel eğitim anaokulu kuruldu. Ülke genelinde özel eğitim anaokulu sayısı 110'a yükseltildi.

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, okullarda yüz yüze eğitimin ilk haftasında sürecin etkili ve verimli şekilde işlemesi ve tüm okullarda ortak bir dilin yakalanması için "uyum programı rehberi" hazırladı.

Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen koşullarını daha kolay bir şekilde içselleştirip yeni normale eğlenceli bir şekilde uyum sağlayabilmeleri için "Temassız Oyunlar Kitabı" hazırladı.Temassız Oyunlar kitabına ulaşmak içinhttp://cdn.eba.gov.tr/kitap/temassizoyunlar/ sayfası ziyaret edilebilir.

TRT EBA TV 21-25 Eylül 2020 ders programı yayımlandı. TRT EBA İlkokul 21-25 Eylül programı için

http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_09/18120754_TRTEBA_YLKOKUL.pdf TRT EBA Ortaokul 21-25 Eylül programı için

http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_09/18120859_TRTEBA_ORTAOKUL.pdf TRT EBA Lise 21-25 Eylül programı için http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_09/18121035_TRTEBA_LYSE.pdf sayfaları ziyaret edilebilir.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için okula uyum etkinliklerine ilişkin rehber yayımladı.Bu amaçla Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı tarafından hem öğrenciler hem de veliler için "Özel Öğrencilerimiz İçin Okula Uyum Etkinlikleri" hazırlandı. Etkinliklere ilişkin rehbere, Bakanlık web sitesinden veya "Özelim Eğitimdeyim" mobil uygulamasından ulaşılabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 21 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitim uygulamasına ilişkin özel eğitim kurumlarına yönelik teknik detayları içeren yazıyı il milli eğitim müdürlüklerine gönderdi. Millî Eğitim Bakanlığı, özel gereksinimli öğrencilerin yüz yüze eğitimleri için çeşitli düzenlemeler yaptı. Buna göre, okulun fiziki şartları ve öğrenci yoğunluğu dikkate alınarak gruplar oluşturulacak. Bu gruplardan ilki pazartesi-salı, ikincisi ise perşembe ve cuma günleri yüz yüze eğitim öğretim yapacak.

YÖK’TEN HABERLER

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde çeşitli üniversitelerimizin farklı disiplinlerinden gelen uzaktan öğretim alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla “Uzaktan Öğretim Politikaları Komisyonu” oluşturuldu.

UZAKTAN ÖĞRETİM POLİTİKALARI KOMİSYONU ÜYELERİ:

​Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN Yükseköğretim Kurulu

​Prof. Dr. Alper CİHAN İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa

Prof. Dr. Alper KUMTEPE Anadolu Üniversitesi

​Prof. Dr. Arif ALTUN Hacettepe Üniversitesi​​

Prof. Dr. Aytekin İŞMAN Sakarya Üniversitesi

Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL Gazi Üniversitesi

Prof. Dr. Levent ŞAHİN İstanbul Üniversitesi

Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN MEF Üniversitesi

​Prof. Dr. Nurettin ŞİMŞEK Ankara Üniversitesi

​Prof. Dr. Ömer DELİALİOĞLU Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Prof. Dr. Selahattin GELBAL Hacettepe Üniversitesi

Prof. Dr. Selçuk KARAMAN Atatürk Üniversitesi

Prof. Dr. Tuna TUĞCU Boğaziçi Üniversitesi​

ÖSYM’DEN HABERLER

2020 YKS Ek yerleştirme işlemleri 17 Eylül 2020’de başladı, 23 Eylül 2020’de sona erecek.

2020 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 20 Eylül 2020 tarihinde düzenlendi.

2020 KPSS Lisans Alan Bilgisi Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları yayınlandı. Sınava girenler sosyal medyada sınav soruları ile yayınlanan kitapçık arasında fark olduğunu iddia etti.

GELECEK HAFTANIN GÜNDEMİ

21 Eylül 2020’de okullar kademli olarak yüzyüze eğitime başlayacak. Öncelikle okul öncesi ve 1. Sınıflar için yüz yüze eğitime geçilecek.

2020 YKS ek yerleştirmesi 23 Eylül 2020’de sona erecek.

27 Eylül 2020’de YDS sınavı düzenlenecek.

DGS tercih kılavuzunun açıklanması bekleniyor.



  • İLGİLİ ETİKET:
  • #HAFTALIK EĞITIM GÜNDEM RAPORU

SONRAKİ HABER

Eğitimde Bu Hafta 21-27 Eylül 2020

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

20 Eyl 2020