DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, “Gençlerimizi doğru bir eğitim sistemi ile birleştirmeliyiz.”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, Yüksek Öğretim Eylem planı Edirne Lansmanı kapsamında Edirne’de DEVA Partisi İl Binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin kendine özgü bir eğitim sitemi yaratması gerektiğini ifade ederek; “Türkiye’nin nüfusu da genç bir toplumdan oluşmaktadır. Bu gençleri doğru bir eğitim sistemi ile birleştirmemiz lazım. Aksi halde her geçen gün yaşlanıyoruz ve bu fırsatı kaçıracağız. Yeni dünyanın bir parçası olmamız gerekiyor. Bu fırsatlar yüzyılda bir geliyor. Biz yüzyıl önce de biliyorsunuz Cumhuriyetle beraber eğitim sistemini değiştirdik ve daha modern bir eğitim anlayışının içine girdik. Hâlbuki orada geç kalmıştık. Çünkü eğitim sistemi 250 yıl önce değişmişti. Bizim de artık kendimize özgü bir eğitim sistemini yaratmamız lazım. Bir öğrenci üniversiteye girdiği zaman seçtiği mesleğin belki de 4 yıl sonra Yeni Dünyada kaybolma ihtimali var. Artan teknoloji, yapay zeka, otomasyonlar birden meslekleri ortadan kaldırabiliyor. “dedi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, Yüksek Öğretim Eylem planı Edirne Lansmanı kapsamında Edirne’de DEVA Partisi İl Binasında basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya İl Başkanı Dr. Kerem Arda, Merkez İlçe Başkanı Gürkan Kılınçcıgil, DEVA Partisi Edirne Kadın Çalışmaları Başkanı Ayşe Dülger, DEVA Partisi İl Başkan Yardımcısı Egemen Aydın, Deva Partisi Kurucu Üyeleri, İl ve İlçe yönetimi ile birlikte basın mensupları katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Dr. Kerem Arda açıklamasında; “Eğitime çok önem veren bir partiyiz. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan da katıldığı bütün toplantılarda bunun altını özellikle çiziyor. Eğitim Politikalarımızla ilgili ve Yüksek Öğretim eylem planı lansmanı ile ilgili Türkiye genelinde olduğu gibi Edirne’de de DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen öncülüğünde basın toplantısı düzenliyoruz. Eğitime çok önem veren bir partiyiz. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan da katıldığı bütün toplantılarda bunun altını özellikle çiziyor. Türkiye’nin en köklü sorunu ve bundan sonraki süreçteki sorunu da eğitimdir.
Yüksek Öğretim Eylem planı kitapçığımızı mutlaka incelemenizi ve okunmanızı tavsiye ederiz. Başkanımızın söylediği gibi kesin bir şekilde “YÖK’ü kaldıracağız diyoruz ”, Mülakat kalkacak diyoruz. Bunlar çok iddialı ve kesin çözümlerdir. Atanamayan öğretmenlerimizle ilgili de hep geçici çözümler bulunmaya çalışılıyor. Eğer bu işi bölgeselleştirirsek, merkezileştirmekten dışarı alırsak ve yeni öğretmen yetiştirmeyi belli bir limite indirirsek elimizdeki mevcut insanları görevlendirdiğimiz anlamda bu sorun biter. Ama önemli olan kararlı bir eğitim politikası ve bunu yürütebilecek güçlü, liyakatli bir heyet diye düşünüyorum.” dedi.
Daha sonra konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen; “Dünya değişiyor. Dünya artık yepyeni bir ekonomi ve toplumsal bir devrime girdi. Girişimci ve Teknoloji temelli yepyeni bir Dünya ile karşı karşıyayız. Artık sizin gibi bizim gibi, insanlar Türkiye’nin ve Dünyanın en değerli şirketlerini kuruyorlar. Yeni, Dünyanın ham maddesi gençlerdir. Genç nüfus eskisi gibi altın değil, petrol değil, yerin altından çıkanlar değil. Türkiye’nin nüfusu da genç bir toplumdan oluşmaktadır. Bu gençleri doğru bir eğitim sistemi ile birleştirmemiz lazım. Aksi halde her geçen gün yaşlanıyoruz ve bu fırsatı kaçıracağız.
“Kendimize özgü bir eğitim sistemini yaratmalıyız”
Yeni dünyanın bir parçası olmamız gerekiyor. Bu fırsatlar yüzyılda bir geliyor. Biz yüzyıl önce de biliyorsunuz Cumhuriyetle beraber eğitim sistemini değiştirdik ve daha modern bir eğitim anlayışının içine girdik. Hâlbuki orada geç kalmıştık. Çünkü eğitim sistemi 250 yıl önce değişmişti. Bizim de artık kendimize özgü bir eğitim sistemini yaratmamız lazım. Bir öğrenci üniversiteye girdiği zaman seçtiği mesleğin belki de 4 yıl sonra Yeni Dünyada kaybolma ihtimali var. Artan teknoloji, yapay zeka, otomasyonlar birden meslekleri ortadan kaldırabiliyor. Böyle bilinmeyen bir Dünyaya doğru ilerlerken Üniversitelerin tek merkezden yönetilmesi, tek merkezden karar alınması bizi doğru bir şekilde hazırlamayacağını düşünüyoruz. Artık üniversiteleri serbest bırakmak gerektiğini düşünüyoruz. Üniversiteyi Üniversite yapan akademisyenleridir, Öğrencileridir, mezunlarıdır, bulunduğu bölgedir, oradan istihdam sağlayan endüstridir. Bu eko sistemin üniversiteleri kendi başına yönetmesini istiyoruz. 200 tane üniversitemiz var, gerekiyorsa 200 tane farklı modelimiz olsun. Üniversiteler ve akademisyenler, tabiatı gereği bilinmeyenin peşinden koşan insanlardır. Bu geleceğin dünyası da bilinmeyenlerin dünyasıdır. Bilinmeyenlerin dünyasına ulaşmak için biz daha serbest, daha özel, hem ticari hem mali hem de bilimsel olarak özgürlükçü bir üniversite anlayışını test etmek istiyoruz.”dedi.
https://www.edirneajans.com/ha...