Eğitim Politikaları Başkanlığı

Eğitimde Bu Hafta 5-11 Ekim 2020 Eğitimde Bu Hafta 5-11 Ekim 2020

11 Eki 2020

MEB’DEN HABERLER

5,6,7 ve 8. Sınıflara yönelik 1. Ünite çalışma fasikülleri yayınlandı. Fasiküllere şu linklerden ulaşılabiliyor.

5.sınıf için : http://odsgm.meb.gov.tr/www/5-sinif-calisma-fasikulleri/icerik/565

6.sınıf için : http://odsgm.meb.gov.tr/www/6-sinif-calisma-fasikulleri/icerik/566

7.sınıf için : http://odsgm.meb.gov.tr/www/7-sinif-calisma-fasikulleri/icerik/567

8.sınıf için : http://odsgm.meb.gov.tr/www/8-sinif-calisma-fasikulleri/icerik/568

Mesleki Eğitim Kurulu'nun 31. toplantısı, 3 yıl aradan sonra Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığında yapıldı. Özer, " İyileştirmelerle birlikte toplumun mesleki eğitime bakışı olumlu yönde değişti. Ülkemizde mesleki ve teknik eğitime ilgi artarak devam ediyor." dedi. Toplantıda, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'na göre mesleki eğitim merkezi programları, Anadolu meslek ve Anadolu teknik programlarında kapsama alınan, kapsamdan çıkarılan, alan/dal adı değişen, alan ile ilişkilendirilen ve ayrılan/birleşen meslek alan ve dallarının güncellenmesi ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu çalışma esasları görüşüldü. Mesleki Eğitim Kurulu, 2018/3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ve Millî Eğitim Bakanlığı makam olurlarına istinaden 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında oluşturuldu. Mesleki Eğitim Kurulu, Millî Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Türkiye Ticaret, Sanayi, Deniz Ticaret Odaları ve Ticaret Borsaları Birliği, İşveren Sendikaları Konfederasyonu, İşçi Sendikaları Konfederasyonu temsilcilerinden oluşuyor. Bir önceki kurul toplantısı 20 Ocak 2017'de yapılmıştı.

Yüz yüze eğitimin ikinci aşaması 12 Ekim Pazartesi günü başlarken okullardaki son hazırlıklar, Millî Eğitim Bakan Yardımcıları Mustafa Safran ve Reha Denemeç'in, 81 ilin millî eğitim müdürünün katılımıyla gerçekleştirdiği video konferansta değerlendirildi.

12 Ekim Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitimde, hafta içi tüm günlerde yüz yüze eğitimi başlatan Millî Eğitim Bakanlığı, farklı gelişim gösteren ve özel eğitime ihtiyaç duyan okul öncesi eğitim çağındaki çocuklara yeni içerikler geliştirdi. Bu kapsamda; Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, özgül öğrenme güçlüğü olan ya da olma riski taşıyan okul öncesi çocukların gelişim alanlarını desteklemek amacıyla hazırlanan "Eğlenmece Öğrenmece Kutusu" eğitim seti, #ÖzelimEğitimdeyim mobil uygulamasında ve https://orgm.meb.gov.tr/www/eglenmece-ogrenmece-egitim-seti/icerik/1463 internet adresinde yerini aldı.

Millî Eğitim Bakanlığı, koronavirüse karşı öğrencilerin okullarda uygulaması gereken tedbirler konusunda 4 eğitici video hazırladı.

Videolarda, Kovid-19 sürecinde okullarda dikkat edilmesi gerekenler Ayşenur, Mert, Burak ve Almila adlı öğrenciler tarafından anlatılıyor.

ÖSYM’DEN HABERLER

15 Kasım 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2020-EKPSS) için 06-07 Ekim 2020 tarihlerinde ek başvuru alınacağı duyuruldu.

25 Eylül - 02 Ekim 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı(2020-DGS) yerleştirme işlemleri tamamlandığı duyuruldu. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 07 Ekim 2020 tarihinde 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebiliyorlar.

YÖK’TEN HABERLER

YÖK ve TSE arasında, Kovid-19 salgını ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapsamında yükseköğretim kurumlarının yerleşkelerinde sağlıklı ve temiz ortamların geliştirilmesine yönelik tedbirleri içeren genel standartları belirlemek amacıyla geçtiğimiz ay içerisinde bir iş birliği protokolü imzalanmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın imzaladığı bu protokol kapsamında, YÖK ve TSE iş birliğiyle "Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Kılavuzu" hazırlandı. Söz konusu kılavuza şu linkten ulaşılıyor: https://www.yok.gov.tr/Documents/Yayinlar/Yayinlarimiz/2020/yuksekogretim-kurumlarinda-saglikli-ve-temiz-ortamlarin-gelistirilmesi-kilavuzu.pdf

DİĞER HABERLER

Sayıştay Başkanlığı tarafından yıllık olarak hazırlanan denetim raporlarının MEB, YÖK ve üniversiteler için 2019 yılına ilişkin olanlar , TBMM’ye sunulmuş olup, Sayıştay Başkanlığının web sayfasından da yayınlanmıştır
  • İLGİLİ ETİKET:
  • #HAFTALIK EĞITIM GÜNDEM RAPORU

SONRAKİ HABER

Demokrasi ve Atılım Partisi Eğitim Politikaları Başkanlığının Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin 6.ve 7.Maddelerine İlişkin Değerlendirmesi

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

11 Eki 2020