Eğitim Politikaları Başkanlığı

Eğitimde Bu Hafta 27 Temmuz - 2 Ağustos 2020 Eğitimde Bu Hafta 27 Temmuz - 2 Ağustos 2020

02 Ağu 2020

MEB İLE İLGİLİ HABERLER

Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretimde öğrenim gören öğrenciler için üst sınıfa geçmede Korona kapsamında istisna yaptı. Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan açıklamada şöyle denildi; “Koronavirüs salgınına karşı ülkemizde yürütülen hızlı ve etkin mücadele kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı olarak 2019-2020 eğitim öğretim yılında örgün eğitime devam eden öğrencilerin, herhangi bir hak kaybına uğramadan 1. dönem aldığı ders notlarıyla bir üst sınıfa geçmeleri veya mezun olmaları sağlanmıştır. Örgün eğitime devam eden öğrencilere sağlanan bu imkândan açık öğretim okullarına kayıtlı ve 7 Eylül 2020 tarihi itibarıyla 18 yaşından gün almış, 3. dönem sınavlarına katılma şartını taşıyan tüm öğrenciler de faydalanacaktır. Açık öğretim okullarında öğrenim gören örgün eğitim çağı dışına çıkmış öğrencilerin salgın döneminde yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi, yeni eğitim öğretim yılı kayıtları ve yüz yüze eğitim uygulamalarının zamanında başlatılabilmesi için açık öğretim okullarının 3. dönem sınavları yapılmış kabul edilerek öğrencilerin 3. dönem kayıt yenilemeleri otomatik olarak yapılarak bir dönemde alabilecekleri toplam ders sayısı kadar ders atanacak ve otomatik olarak atanan bu derslerden öğrenciler başarılı sayılacaktır.”

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü", Bakan Ziya Selçuk ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından imzalandı.

YÖK’TEN HABERLER

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl üniversite tercihi yapacak adaylar için süreci kolaylaştırmak amacıyla üniversitelerin ve programlarının tanıtılmasına yönelik dijital ortamda 4-7 Ağustos tarihlerinde bir sanal fuar düzenleneceği açıklandı. “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020” adıyla düzenlenen Fuarla YÖK, öğrencilere, Kovid-19 salgını nedeniyle olası riskleri en aza indirgeyerek tercih edeceği üniversiteyi ve programı dijital ortamda yakından tanıtmayı hedefliyor.

Üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) güncellendi. YÖK Atlas "https://yokatlas.yok.gov.tr " internet adresinde öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Küresel ölçekte yaşanmakta olan Yeni Koronavirüs Salgınına ilişkin Yükseköğretim Kurulunca Yeni Normal süreçte uygulamalara yönelik “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci” rehberi hazırlandı. Rehbere şu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.yok.gov.tr/Documents/Yayinlar/Yayinlarimiz/2020/kuresel-salginda-yeni-normallesme-sureci-2020.pdf

Yükseköğretim Kurulunca Türkiye'deki vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verilerin yer aldığı "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2020" raporu yayımlandı. Rapora şu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.yok.gov.tr/Documents/Yayinlar/Yayinlarimiz/2020/vakif-yuksekogretim-kurumlari-2020-raporu.pdf

ÖSYM’DEN HABERLER

2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçları açıklandı. Sonuçlara ulaşmak için:

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=6984

Sayısal verilere ulaşmak için:

https://www.osym.gov.tr/TR,19424/2020-yks-sinav-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgiler.html

linklerini ziyaret edebilirsiniz.

Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) Sınava Giriş Belgeleri erişime açıldı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 29 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilmektedirler.

MEVZUAT

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Kadro İhtisas Edilmesine İlişkin 65 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 28 Temmuz 2020 tarih ve 31199 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

1416 Sayılı Kanun ve Buna Bağlı Yönetmelik Uyarınca Yurt Dışında Lisans ve Lisansüstü Öğrenim Gören Öğrencilere Yapılacak Ödemeler Hakkında Tebliğ 29 Temmuz 2020 tarih ve 31200 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 31 Temmuz 2020 tarih ve 31202 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GELECEK HAFTANIN GÜNDEMİ:

2020-YKS tercih işlemleri, 06 Ağustos 2020 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 06-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) 9 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #HAFTALIK EĞITIM GÜNDEM RAPORU

SONRAKİ HABER

Eğitimde Bu Hafta 3-9 Ağustos 2020

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

02 Ağu 2020