Eğitim Politikaları Başkanlığı

Eğitimde Bu Hafta 21-27 Eylül 2020 Eğitimde Bu Hafta 21-27 Eylül 2020

27 Eyl 2020

MEB İLE İLGİLİ HABERLER

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okullar, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflar için açtı. Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı. Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül'de gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde olacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik ortaöğretimde son iki yılda attığı adımların sürdürülebilirliğinin sağlanması ve mesleki alanlardaki güncel gelişmelerin takip edilmesinde önemli yer tutan öğretmenlerinin, işbaşı ve mesleki gelişim eğitimleriyle ilgili kapsamlı bir paket hazırladı. Eğitim paketi kapsamında 2019'da 18 bin atölye ve laboratuvar öğretmeni işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi alırken bu yılın ocak-ağustos aylarında bu sayı 25 bin 26'ya ulaştı. Böylece yaklaşık iki yıl içerisinde mesleki eğitimde görev yapan alan ve atölye öğretmenlerinin yaklaşık yüzde 85'inin işbaşı ve mesleki gelişim eğitimi alması sağlandı. Yılsonuna kadar meslek öğretmenlerinin yüzde 100'ünün mesleki gelişim eğitimi almaları hedefleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan güncel eğitim dergisi ya/da dergisinin 6. sayısı yayımlandı. Eğitim için kültür, sanat ve yaşam alanlarında nitelikli gündemler oluşturmak amacıyla çıkarılan dergi, bu sayısında "Matematikle Barışmak" başlığı çerçevesinde matematik korkusunu irdeliyor. Ya/da dergisine abone olmak ve içerik hakkında bilgi edinmek için yadadergi.com adresi ziyaret edilebilir.

MEB’den yapılan açıklamaya göre 81 ilde 110 özel eğitim ana okulu açıldı. Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer bir gazeteye yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 2019 yılında 28 ilde 52 özel eğitim anaokulu bulunduğunu hatırlatarak, "53 ilimizde özel eğitim anaokulu maalesef bulunmuyordu. Erişilebilirliği artırabilmek için olmayan tüm illerimizde bu okullarımızı açtık. 21 Eylül 2020 itibarıyla artık 81 ilimizde en az bir anaokulu hizmet vermeye başladı. Toplamda tüm illerimizde özel eğitim ana okul sayımız 110'a çıktı" dedi. Millî Eğitim Bakanlığı, özel eğitim öğrencilerine, özel eğitim uygulama okulları, özel eğitim meslek okulları, özel eğitim meslek liseleri, özel eğitim anaokulları, özel eğitim sınıfları ve kaynaştırma bütünleştirme kapsamında her tür ve kademede eğitim hizmeti sunuyor.

22 Eylül 2020 Salı günü sabah saatlerinde EBA platformuna ve EBA Canlı Ders uygulamasına erişimde sorun yaşandı. MEB’den yapılan basın açıklamasında “Eş zamanlı kullanıcı yoğunluğuna bağlı olarak 08.30 - 12.00 saatleri arasında, aralıklı olarak bazı kullanıcılar tarafından karşılaşılan erişim sorunu, vakit kaybetmeksizin teknik ekiplerimizce yapılan iyileştirmelerle hızla çözüme ulaştırılmıştır.” denildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 24 Eylül 2020’de CNN Türk’te eğitimde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öğrencilerin uzaktan eğitim için yönlendirildiği Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminde yaşanan çökmeyle ilgili konuşan Bakan Selçuk, EBA’da bundan sonra da sorun olabileceğini belirtti.

ÖSYM’DEN HABERLER

2020-Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) tercih işlemleri, 25 Eylül-02 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

2020 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2020-YDS)27 Eylül 2020 tarihinde uygulandı. ÖSYM takvimine göre sonuçlar 23 Ekim 2020’de açıklanacak.

2020 KPSS Lisans Alan Bilgisi Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları yayınlandı. Sınava girenler sosyal medyada sınav soruları ile yayınlanan kitapçık arasında fark olduğunu iddia etti. Ancak ÖSYM’den herhangi bir açıklama yapılmadı.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #HAFTALIK EĞITIM GÜNDEM RAPORU

SONRAKİ HABER

Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

27 Eyl 2020