Eğitim Politikaları Başkanlığı

Eğitimde Bu Hafta 2-8 Kasım 2020 Eğitimde Bu Hafta 2-8 Kasım 2020

08 Kas 2020

MEB’DEN HABERLER

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, bu yıl Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST 2020'ye katılan Sincan Şehit Abdullah Büyüksoy Bilim ve Sanat Merkezinin Ortaokul öğrencileri, 'İnsanlık Yararına Teknoloji Sosyal İnovasyon' kategorisinde hazırladıkları projeyle birincilik kazandı. Görme engelli bireylerin renklerle bağ kurmasını sağlayacak önemli bir proje hazırlayan Piksel Mühendisleri Takımı, Braille alfabesine uzantı olabilecek renk kodları oluşturmayı başardı.

Teknoloji Tasarım öğretmeni Melike Güler Okur danışmanlığında; Ebrar Gökçe Kızılgül ve Emir Sağdıç tarafından hazırlanan 'Braille Kodlu Renk Pikselleri' Projesiyle görme engellerin bir çok alanda eksikliğini hissettiği renk algısının ortadan kaldırılması hedefleniyor. Günümüzde bazı dijital uygulamalar görme engelli bireyleri renkler konusunda bilgilendirebiliyor ancak proje evrensel boyut kazandığında dünyanın dört bir yanındaki görme engelliler, sadece renk alfabesini kullanarak hiç bir şeye ihtiyaç duymadan renkler hakkında bilgi sahibi olabilecek. İlk aşamada 8 ana renk ile start verilen proje sanattan eğitim müfredatına, yaşamın farklı bir çok alanına entegre edilebilecek şekilde tasarlandı.

Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında, 350 mesleki ve teknik Anadolu lisesine Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) kuruldu. Her ilde en az bir okulda olmak üzere 81 ilde 350 yeni kütüphane kurulduğu belirtildi. Bu kapsamda önümüzdeki aylarda 650 yeni kütüphane kurmak için hazırlıklar devam ediyor.

Mesleki eğitimde üretim kapasitesini fikri mülkiyete yönlendirmek için 21 ilde kurulan 40 AR-GE merkezine 10 milyon TL başlangıç desteği sağlandığı, böylece 2021 yılı için 250 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescili gerçekleştirilmesinin hedeflendiği açıklandı.

ÖSYM'DEN HABERLER

2020-Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) ek tercih işlemleri, 05 - 11 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

15 Kasım 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (2020-EKPSS) sınavına katılacak adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.

YÖK’TEN HABERLER

“İhtisaslaşma ve Misyon Farklılaşması Projesi” kapsamında belirlenen “Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri” 2019 yılı performansları 3 başlık altındaki 32 gösterge kapsamında değerlendirildi. Buna göre; oluşturulan endeks kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda ortaya çıkan Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerimizin 2019 yılı toplam puanlarının detayları ve buna göre yapılan kendi içlerindeki sıralamaları aşağıdaki şekildedir:

tablo içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


Yıllara göre kıyaslama tabloları da yayınlanmıştır.

tablo içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu


DİĞER HABERLER

Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, ÖSYM Başkanlığı, Yükseköğretim Kalite Kurulu ve üniversitelerin 2021 yılı bütçeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

HAFTANIN GÜNDEMİ:

Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) kayıtlı 1, 2, 3, 4, 5 ve 8'inci sınıflar ile 9'uncu sınıf öncesi hazırlık sınıfları ile 9 ve 12'nci sınıflardaki öğrenciler, 9 Kasım'dan itibaren yüz yüze eğitime başlayacak.



  • İLGİLİ ETİKET:
  • #HAFTALIK EĞITIM GÜNDEM RAPORU

SONRAKİ HABER

Eğitimde Bu Hafta 9-15 Kasım 2020

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

08 Kas 2020