Eğitim Politikaları Başkanlığı

DEVA, Eğitimi Masaya Yatırdı. DEVA, Eğitimi Masaya Yatırdı.

02 Mar 2022
DEVA, Eğitimi Masaya Yatırdı#DEVAPartisi Genel Başkan Yardımcısı #MustafaErgen, “#Pandemi döneminde eksik eğitim alan nesil takip edilmeli" dedi.

DEVA, Eğitimi Masaya Yatırdı#DEVAPartisi Genel Başkan Yardımcısı #MustafaErgen, “#Pandemi döneminde eksik eğitim alan nesil takip edilmeli" dedi.

👇

https://cagdaskocaeli.com.tr/.../deva-egitimi-masaya-yatirdi

DEVA eğitimi masaya yatırdı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen, partisinin Kocaeli İl Başkanlık Binası’nda basın ile bir araya geldi. Programda konuşan Ergen; “Pandemi döneminde eksik eğitim alan nesil takip edilmeli. Yoksa 10 sene sonra milli güvenlik sorunu ile karşı karşıya kalırız” dedi

Ahmet Sancar Kızılkaya
Ahmet Sancar KızılkayaTüm Haberleri
DEVA eğitimi masaya yatırdımask
Büyütmek için resme tıklayın-+
ABONE OLGoogle News Sayfamız

Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen, bir dizi ziyaret için ilimizi geldi. Ergen ilk olarak sabah saatlerinde il başkanlık binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Ergen’e DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, ilçe başkanları ve parti yöneticileri eşlik etti.

“HALKLA İÇ İÇE OLAN TEK PARTİYİZ”

Programda ilk olarak sözü alan DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç; “Türkiye adına tarihi bir dönemdi. 6 siyasi parti yeni sisteme dair bildiriyi imzaladı. Ülkemize hayırlı olsun. 1 Mart 1958 yılında ilimizde üzücü bir olay yaşandı. 392 büyüğümüzü o gün can verdi. Gemi kazası ile hepsi hayatını kaybetti. Kendilerini rahmet ile alınıyorum. DEVA Kocaeli Teşkilatları olarak yoğun bir çalışma temposu yaşıyoruz. Partimiz her ay illerde 2 ya da 3 tane genel başkan yardımcısını görevlendiriyor. DEVA Pazar’da çalışmasıyla sürekli halkın içindeyiz. Bütün Türkiye’de olduğu Kocaeli’de de halkı ile iç içe olan tek siyasi partiyiz.

“VATANDAŞIN PAZAR SEPETİ BOMBOŞ”

Halkımızdan aldığımız veriler doğrultusunda, temel ihtiyaç malzemelerinin bile alındığını çok net görüyoruz. Kime dokunsanız binah işitiyorsunuz. Vatandaşın pazar sepeti bomboş. Her şeyin fiyatı 2-3 kat oldu. Esnaf dükkanının ışıklarını yakamıyor. Faturalar almış başını gitmiş. Her şey ile enkaza dönüşmüş bir tablo var.

“KİMSE İFTİRA ATMASIN”

DEVA kadroları, birikimli, liyakata sahip kişilerden oluşuyor. Dürüst ve başarı odaklı bir kadro olarak yeni yönetimde ülkeyi yönetmeye hazırız. Dün Türkiye adına tarihi bir dönemdi. 6 siyasi parti yeni sisteme dair bildiriyi imzaladı. Biz ne çektiysek bir arada olamamızdan çektik. Biz milli mücadeleyi bir araya gelerek başardık. Kimse bu oluşuma zillet diyerek iftirada bulunmasın. Bizim milletimizin birlik ve beraberliği bu resimden geçer. Ülkenin her kesimi bu masa etrafından toplandı. Yeni sürecin ülkemiz için hayırlı olacağını düşünüyorum” dedi.

“KOÜ İZOLE HAYAT YAŞIYOR”

Koç sözlerinin sonunda ise; “Kocaeli Üniversitesi’ndeki öğrencilerimiz ile Mustafa Ergen başkanımızı ya da işin ehli insanları bir araya getirelim diye istedim. Birbirleri ile fikir alışverişlerinde bulunsunlar diye taleplerimiz oldu. Ama ne yazık ki kapılar kapalı. Üniversitenin iş dünyası, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve şehir ile iç içe olması lazım. Üniversite görevlileri, iktidar partisi ile birlikte izole bir hayatı yaşıyor. Bunun değişmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“DEVA TÜRKİYE’NİN LABORATUVARIDIR”

Koç’un ardından konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen; “DEVA Partisi’nde ilk defa siyaset yapıyorum. Kuvay-i Milliye zamanına benzetiyorum bu oluşumu. DEVA Partisi’nin ilk zamanında 90 kişi kurucu olarak seçildi. Aralarında ben de varım. 90 kişi gitti sonra illeri kurdu. Liyakat usulüne dayalı olarak biz il yönetimini seçtik. DEVA Partisi, Türkiye’nin laboratuvarı gibidir. Türkiye büyük bir umutsuz kesim var. Bu kesimde gittikçe artıyor. En büyük umutsuzlar gençler, çocuğunu okula gönderen veliler. Ülkedeki gençler burayı terk etmek istiyor. Bu büyük bir sorun. Ben 10 yıl Amerika’da okudum ve yaşadım. O dönemdeki en büyük başarımız ülkemize dönmekti. Ülkemize hizmet edebilmek istiyorduk. İnsanlar burada yaşayabiliyorsa, eğitim görebiliyorsa burada kalmak ister.

“EĞİTİM SİSTEMİ 10 SENE DE OTURUR”

Partimizde eğitim ana gündemimiz. Eğitimi ana günceliğimiz olarak görüyoruz. Eğitimde yaptığınız yenilikleri 10 sene sonra almaya başlarsınız. O yüzden 20 senede 20 kere eğitim sistemi değişti. Kimse 20 sene önceki eğitim bakanını hatırlamaz. Bizim parti olarak eylem planlarımız var. Eğitimde mutabakat aramak istiyoruz. Böyle olmazsa eğitim 10 defa daha değişir. Bu olsun istemiyoruz. Pandemi süreciyle başlayan dönemden sonra ülke sürekli test oluyor. Ülke bu testlerden geçemiyor.

“ÜNİVERSİTELER DİPLOMA VEREN YERLER OLDU”

Ülkenin dinamosu olarak üniversiteleri görüyoruz. Üniversiteler bilim merkezi olmaktan çıkıp sadece diploma veren yerler oldu. İşsiz kalacağını bile bile üniversite okumak insanları başka işlere sürükler. Teknoloji ve girişimcilik temelli yeni bir dünya ile karşı karşıyayız. Üniversitesilerin toplumun gerçeklerine göre güncellenmesi gerekiyor. Bunu da tek başına kimse yapmamalı.

“DÜNYANIN HAMMADDESİ İNSANDIR”

DEVA Partisi olarak üniversiteleri özerk haline getirmek için ilk dökümanı geçen sene yayınladık. Yeni dünyanın hammadesi petrol ya da altın değil insandır. Türkiye’nin en büyük avantajı genç nüfustur. Biz zenginlerek yaşlanmazsak Türkiye, düşük gelirli ülke sınıfına girer ve bir daha da çıkamaz. Biz her öğrenciye banka kartı vereceğiz. Eğitim için yapacağı harcamalar o karta yüklenecek ve gençlerimiz masraflarını karşılayacak. Eğer bu sistemi kuramazsak, eğitim sistemi işlemez.

“TEK SINAV OLSUN İSTEMİYORUZ”

Bütün dünya olarak korona süreci ile karşı karşıya kaldık. Korona döneminde herkesin elinde laptop, tablet göremedik. Eğitimde farkındalığın siyasetçilerin elinden alıp halk nezdine geçmesi gerekiyor. Korona döneminde eğitim sistemimiz çok yara aldı. Çocuklarımızın bu dönemde yaşadığı eksikliği 10 sene göreceğiz. Biz telafi eğitim programı yayınladık. Bu nesli takip etmeliyiz. Bunlar yapılmazsa 10 sene sonraki öğretmeni, doktoru hayal edemiyorum. Bu bir milli güvenlik sorunudur. Tek bir sınav olmasını istemiyoruz. Yılda birkaç kez sınav yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


  • İLGİLİ ETİKET:
  • #EGITIMDEDEVA
  • #EĞITIMPOLITIKALARI
  • #EĞITIMINDEVASI
  • #EĞITIM SISTEMI
  • #KOCAELI

SONRAKİ HABER

Eğitim Politikaları Başkanımız Mustafa Ergen Flash TV'de Gündemi Değerlendirdi

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

02 Mar 2022